Пссст море!!!

21 апр 2017 од Иван Стефановић

Предизборна ћутња или тишина је као најме наступила од поноћи. И да је неког нормалног система заиста би тако и било. Али телефони ће да зврцкају а напредна странка ће да позива на гласање и да запиткује хоћемо ли да им дамо глас. Верујем да ће и насипање путева да буде као нормално извођење радова а не бестидна кампања СНС-а и кршење предизборне тишине.

Ћутња је општи појам данашње свести нашег народа. Али више не смемо да ћутимо јер су нам се попели на главу. Ако ти из власти смеш да ме зивкаш на телефон и питаш за кога гласам исто тако смем и ја да кажем да нећу за вас сигурно гласати јер сте безобразни и превише. Ево само преносим шта сам рекао преко телефона јутрос у сред предизборне тишине.

Собзиром да је снег пао, а толико је машина дошло у нашу општину, по некој логици не би га ни имало јер има се са чим да очисти. А у сред вароши рупе у путу зајепе. Мостић најновији бели као да је призвао бели покривач, ено га зјапи незавршен. Не ово није кампања, ово није кршење предизборне тишине, ово је констатација нерада још увек актуелне власти. Исто тако гледао сам јуче како ветар дрма лампион за ког је везана она крпа Александра Вучића. То је као једро, ветар га гура а лампион тресе ли тресе све док нешто не пукне и неком не падне на главу или аутомобил. Да ли је нормално да се такве ствари каче на таквим местима? Ко је то дозволио и да ли је уопште имао процену безбедности? Не заиста ово није кампања у тишини ово је констатација која би требала да се реши. Канте за отпад можемо често да видимо како леже просуте на тротоарима. Дрвеће је облепљено плакатама и то је једно опште ругло ма ко лепио.

У недељу тек ће да се крше правила и закони. Па кад крене возни парк да развози уцењене и купљене гласаче. Све је то слика и прилика нашег народа који пристаје да га неко закупљује и заглупљује. Ево тишина је, ако ћете сви да ћутите и не радите кампање које радите и ја ћу да пишем о лековитим биљу… Али ви то нећете јер вам се може…

Снег удари као да је небо опаучило клемпе народу. Васпитна шамарчина више силе нам је више знак него казна, више дар него штета. Штета је ако не послушамо упозорење. Но, пролеће је а у мени зима рече једном у песми Саша Лошић. Лето нам је на реду само да не буде паклена Сахара…

Advertisements
%d bloggers like this: