Ко ће са ким у коалицију?

24 апр 2017 од Иван Стефановић

Јутрос се будим а у ушима чујем Бранка Коцкицу како пева: – Матема, матема, мате, мате матика…  Е то нас сада чека пошто су избори у Косјерићу завршени. Имамо 10 одборника у коалицији СНС-СПС-ПУПС-Љајцеки. Они самостално немају већину па ће морати да јурцају следеће странке као што су ДСС, Нова Србија, Вулиновци и фамозни Поповић. Уколико се деси таква коалиција онда ћемо имати у власти превише странки. Таква коалиција нема дуг живот јер превише је ту крокодила а бара скоро пресушила.

Са друге стране ДС-СПО-ЛДП коалиција има 5 одборника. Чак и ова коалиција има могућност да формира власт са Стаматовићевцима ( 3), ДСС-ом( 3 ), Новом Србијом (2) и Вулином(2). Али логика ту се не слаже собзиром да је ту било свега и свачега па некако је та коалиција неприродна али није искључена из опције.

Било би смешно да снс формира власт са како вели Милијан широм коалицијом. СНС-СПС-ПУПС-Љајићи – ДСС – Нова Србија. Брале мили па тек би ту било хаоса и расула. Не верујем да ће Веља Илић да допусти улазак Нове Србије у власт са љутим непријатељем СНС. Собзиром да сам синоћ својим очима гледао како се Новорсбијанци радују лошим резултатима напредњака нелогично ми је да себе поново закују у пропаст. ДСС и Нова Србија уколико приђу напредњацима учиниће поново сопствено политичко самоубиство. Ове две странке су имале некада по четири одборника. Сада су пали са резултатима због кокетирања са СНС. И само ако су тоталне политичке незналице приступиће старој коалицији са СНС. Ако желе да спасу рејтинг онда не би требало да се поново приклоне Милијану Стојанићу. Ако не могу ни са коалицијом ДС-СПО-ЛДП најбоље је да буду опозиција. То је једини њихов пут да се спасу од пропасти.

Вулинова странка по логици би требала да буде са СНС али ту имају извесни проблеми. Вулинови су настали тако што се једно крило СПС-а одцепило. Сада су ту та политичка неподношења, па некако и верујем да ће Вулиновци бити опозиција.

Има ту сличних проблема на релацији Стаматовићи – ДСС. Заиста никад гора ситуација. Онда имамо најгори проблем а то су одборници који вазда знају да се продају и приђу некоме.

Ко је највећи губитник на овим локалним изборима? Па Милијан Стојанић и његова екипа. Толико пара, средстава, људи је учествовало у кампањи и на крају немају већину што је заиста срамотно. То је јасан показатељ да се ближи крај Вучићевој империји. Математика је јасна а и рачуница. Но, на жалост морамо истрепети још неко време ову беду али крај јој је тако близи да она тога није ни свесна…

Advertisements
%d bloggers like this: