Преговори испод жита, Мита Подмитијевића

4 маја 2017 од Иван Стефановић

У току су преговори ко ће са ким правити власт. СНС покушава да направи своју већину, а опозиција своју. Но, оно што је добро за опозицију или тачније коалицију ДС-СПО-ЛДП је принципијелност и чврст став да се неће правити измишљена радна места попут помоћника за ово и оно. Не дозвољавају уцене и могу само да јавно кажем БРАВО!!!

А док СНС обећава све што се може обећати у својим преговорима. Они нуде колико се пожели помоћника за ово и оно а никако ми није јасно ко ће то да плаћа четири године ако формирају власт? Странка Поповића је по мени најпохлепнија и они са два одборника траже све и ако немају никакве кадрове. Они толико нису ни битни. Окосница свега се врти око Вулинове странке. Они су клацкалица да ли ће СНС бити на власти овако са похлепним ставовима или опозиција која се држи принципа. Шта ће пресудити? Да ли похлепа или поштење? Видећемо брзо ко је какав.

Опозиција за сада има сигурних 13 одборничких места што значи да су око коалиције ДС-СПО-ЛДП ту и група грађана Стаматовић, ДСС и Нова Србија. Све се врти око Вулинове странке јер ја да се питам Поповићева два одборника не бих прихватио по цену да се не направи власт. Собзиром да је Вулинова странка пре избор тврдила да неће у коалицију са напредњацима логично би било да приђу опозицији. Али сада је пресудни фактор функција и подела колача који је у реалности мали и нереалан. Заиста уколико СНС са оваквим ставом успе да направи власт, народ ће радити само за ову коалицију која је гладна функција.

Нудити све и свашта само да би били на власти напредњаци показују своје право лице расипника. Но и ако успеју да направе већину та коалиција неће имати будућност јер ће се распасти сама од себе.

И видећемо ускоро ко је похлепан и ко се продаје и ко је лагао народ. Највећа одговорност сада је на Вулиновцима у Косјерићу. Да ли ће се држати својих изјава да неће са СНС или ће се продати јефтино и понашати се као да ништа није ни било. У сваком случају полако се све кристалише на политичкој сцену у Косјерићу.

Још једном велика подршка опозицији која се држи принципа и недозвољава да је ико уцењује.

Advertisements
%d bloggers like this: