Ab areario…

17 маја 2017 од Иван Стефановић

Кохабитација– сарадња идеолошких различитих или противних странака на разним нивоима власти. Пример: председик републике из једне, а председник владе из друге странке.

Код нас само је један човек успео да изврши кохабитацију са самим собом. Александар Вучић да буде као радикал председник Србије а као напредњак да буде премијер Србије. Коначно сам пронашао формулацију Вучића. Он је успео да успостави у својој глави сарадњу са собом као радикалом и напредњаком. Самокохабитатор који је егоман– онај који је обузет идејом величања свога ја и значајем своје личности.  То се може назвати Еголатријом ( култ самог себе, самообожавање). Е сад, има ту једна квака врло незгодна. Вучић мора да изврши абалијеацију. То је отуђење, уступање другоме, преношење на другога и то ни мање ни више него место премијера. Но, сви знамо да тај који буде премијер биће ко она лутка у позоришту где су јој невидљивом струном везане руке, ноге и глава.

Брже, јаче и боље поручују нам напредњачке пароле избледеле од сунца вијајући са бандера поцепане од ветра. Кажу да нам је боље од како је уведен нови закон изгласан од СНС-а. Паркинсонов закон– сатирична опаска формулисана као економски закон, пример негативног утицаја администрације на производност.    ( први закон: “ Рад се увећава све док се не испуни време предвиђено за његов завршетак.“ ; други: “ трошкови расту до висине прихода.“).  Но, ово је само сатиричност која се поклапа са стварним животом свих људи који су запослени у Србији.

potemkinВучић нам преко медија све време говори како нам је боље. То ми је изазвало сумњу да га водају ови његови полтрони по Србији приказивајући му Потемкинова села. Потемкинова села- сјајна фасада иза које се скрива беда, привид сјаја. По руском генералу и министру Г.А Потемкину, који је 1787. године, пред путовање царице Катарине II, наредио да се поред пута саграде вештачка села са сељацима, пастирима и стадима како би створио привид благостања. Но, чак и гласачи Вучићави имају ту опсену благостања али не поред пута већ на медијима. Ко гради Петемкинова села још се не зна, дал’ министри да заварају Вучића или Вучић преко медија да завара народ. Од његових реформи све се живи горе и горе. Као мере штедње али над народом којем одузима део пензија, плата подсећа на изреку Цицерона: “ Magnum vectigal parsimonia“- штедња је велики доходак. Наравно, док народ штеди доходак иде на трошак функционара а државни функционери су “ Ab areario “ или по нашки на државном трошку…

vucic-1

 

 

Advertisements
%d bloggers like this: