Бувља пијаца…

25 маја 2017 од Иван Стефановић

Саветник, заменик, директор, члан већа, члан управног одбора, радник… Ово су једини мотиви да се направи власт. Да се ради и да се изгради то није у опцијама политике. Све се своди на нуђење и прихватање. Дакле, чему гласање, чему избори?

Коме више веровати?

Можда има магараца који непрестано навијају на своју странку и верујем да их има још увек доста али чињенице говоре да је све више оних који су дигли руке од лидера, партија. Једноставно речено све је то пресипање из шупљег у празно. Не постоји више странка која вреди пажње. Заиста човек не може више да каже е то су ти који вреде, који су поштени, који се држе принципа. Тога више нема у Србији. Шљам је заузео бусије у свим странкама. То су чињенице које нико не може оспорити.

MAST

Типичан пример политичарења – тезгарења одвија се у Косјерићу данима. Више се и не крије ко коме шта нуди и ко коме шта тражи. Оно шта је некад било срамота сад је то дика и понос. И како човек да не поврати од љигавштине? Нико нема решење али сви се боре за власт.

Да се не лажемо, СНС је био на власти цео мандат у коалицији са ДСС и Новом Србијом. Нанели су нам катастрофалну штету. Сада ДСС и Нова Србија су опозиција СНС-у. Неки нису, неки јесу али у главном тренутно нису за СНС. Ту су лицемерни Вулиновци који су за време локалних избора пљували СНС а сада са њима преговарају око добитка функција. У принципу нико никог очима не може да гледа али власт је јача од свега. И коме ми као гласачи више да верујемо. Можемо само на идућим изборима да им поручимо да се носе у три лепе…

Оно што је непојмљиво је да коалиција ДС-СПО-ЛДП прихватају кривце као коалиционе партнере а то су ДСС и Нова Србија. Такви компромиси једном су већ коштали и ДС и СПО, али људи никако да науче лекције из прошлости. Од њих смо очекивали неки виши ниво моралности. Али данима преговарају са политичким трулежима и са таквима хоће да праве власт. То се зове политички аматеризам и несагледавање последица.

О СНС-у немам шта да кажем, то је одавно јадна прича која се свела на јад и беду и сасвим је природно да направе коалицију са Вулиновцима и Поповићевцима. Некако би ту коалицију назвао “ Свој на своме “…

Заиста не видим ни један добар разлог да ДС-СПО-ЛДП и Стаматовићевци уђу у власт. Ту би највећу штету имала екипа Жељка Продановића а то би већ била штета јер они имају шансе да изађу из клишеа или ижвакане политичке приче која прати све странке. СПО неће више моћи да преживи политички живот јер превише је себе компромитовао са комбинаторикама које су га коштале превише. Ово што је сад искрпљено гласова заснивало се на пробуђеној нади али тренутно ДС-СПО-ЛДП својим рукама даве последњу наду гласача да има неко ко се разликује од СНС-а. Преговори са типовима који су куповали гласове брашном, зејтином, сардинама и за две црвене је ван сваке памети и велико разочарење свих нас који смо вас подржали. Остаћете на крају сами без икакве подршке јер то што радите нема никакву поенту осим оне да сте жељни власти пошто – пото.  Тако вас сада гледа народ.

СНС мучени је осуђен на распад система јер њима само фали власт да себе закопају. СНС се може спасити само ако опозиција направи власт. Пусте их да ништа не ураде и прикажу их као гомилу похлепника. И онда на наредним изборима без силне дреке, активиста, насипања путева узму највише гласова. Уколико СНС направи власт предлажем им да одмах уплате Ранку радикалу паре за споменик.

Шта је поента свега?

И једни и други треба да схвате да се гласови не узимају за конзерве сардина, за две хиљадарке, за насипање путева, за секташење у мајцима странке. Морамо схватити да више нема јебеног времена за ваше играрије и удомљавања. Нисмо се ми борили да ви запослите овог и оног, да плаћате измишљене функције заменика, саветника итд. Ми смо гласали за вас јер сте обећали спашавање општине. А ви заправо спашавате ваше кућне буџете.

На идућим изборима мораћете да изнесете конкретан план и програм како спасити општину Косјерић од пропадања. Морате ангажовати стручне људе да проанализирају стање ове општине. Морате имати више школованих кадрова и више честитих домаћина. И они који донесу највише гласова нека буду одборници. А не  да неко својим образом донесе неким лелемудима све а да нису дупетом мрднули а и образом заслужили. Ставите прст на чело и добро се замислите коју историју ове општине пишете. Да ли ћете и ви ући у њу као претходни који су само узимали плате, дневнице и сређивали себи послове док је све около њих остављено труљењу и рђи. Да ли ћете таква дела оставити будућим поколењима да вас се по њима сећају?

Пријатно преговарање и пазарење одборника 😉

Advertisements
%d bloggers like this: