Дом здравља у Косјерићу је “ обновљен “

31 маја 2017 од Иван Стефановић

Стицајем околности био сам три дана у Дому здравља па сам имао прилике да се уверим како је обновљена та зграда. Знамо да је власт у Косјерићу са тим се хвалила на сва уста. Са задње стране оронуле степенице пропалог бетона, напукла фасада и једна дрвена клупица сива од зуба времена седи сама. Унутар су зидови префарбани па на први поглед мислиш да је свеже. Штекери заћоскани фарбом, ивице такође. Саксије суве без цвећа и памтим их као мали дечак да су ту стајале исте те као и сада. Народ седи на пластичним изанђалим столицама које су ту вјек вјекова. Питам се шта за СНС значи обновити један Дома здравља? Ето вам нова фарба и доста од нас!

1а

Фото: И.Стефановић

2а

фото:И.Стефановић

Доктори слабо плаћени, понижени везани лошим системом постају нервозни са мање мотива да буду сваки дан расположени. И медицинско особље је у истом положају. Мислите да је свеједно што доктор препише инјекције па пацјент мора да оде у апотеку да их купи све са иглама? Сви су свесни свега само када се изађе на изборе никако да се сете проблема који их окружују свакодневно. Народ нема пара, лекови нису јефтини, али тај исти народ када је гласао није се сетио тај дан да је морао неки дан да плати лекове, игле итд. Народ је на дан избора подржао лош систем здравства. Народ је наставио да иде и гунђа у ходнику пред ординацијом свог лекара. Њему је лекар крив а не Вучићева политика. Народ ће да пизди на лекара а не на систем. Народ ће да окриви медицинску сестру а не себе јер је изгласао лош систем и лоше људе који тај систем одржавају.

3а

фото: И.Стефановић

Тешко је сваком човеку који је болестан и због тога се лечи. Исто тако ако је систем болестан и он мора да се лечи. Систем у држави се не лечи терапијама већ хируршком интервенцијом званом ИЗБОРИ. Само тим поступком можемо одстранити малигни систем у држави. Народ је имуни систем државног организма. Ако имунитет попусти онда од мале болести долази велика и на крају долази до потпуне слабост. Ми као народ смо дозволили да имамо лош систем а тај систем нам је омогућио разне болести које парализују функционалност државе.

Стекер

Ово се у народу каже пељверај…

Замислите да имате избор тако што пред вас ставе мутну чашу воде на којој пише да је здрава у пизду материну. А поред ње имате чашу бистре воде за коју знате да је питка. Онај ко бира масни наслов мутне воде само зато што то ту пише је попио кварну воду. Онај који бира бистру и чисту воду тај пије здраву воду.  Тако се бирају и људи драги мој народе. Мутне типове ко гласа тај пије мутну и рђаву воду. Због тога мораш народе постати свестан да је гласање веома важно и веома је одговорно заокружити неког на листи!

Ви масовно бирате мутну чашу са сликом Вучића а састојци те воде су бактерије, патогени који слабе систем државе. Уместо да сте изабрали бистру воду или поштене, честите како то доликује, ви непрестано бирате шта пише испред а не шта стоји иза етикете.

Косјерић има свој Дом здравља и то је добро, али није добро ако ми сами немамо жељу и вољу да га одржимо здравим системом бирајући паметне, поштене и школоване на функцијама. Све док будемо бирали дунстере за функционере имаћемо заћоскане штекере, префарбане проблеме и вечите нервозе…

Овако сведени смо на милостињу да нам неко нешто поклони и да то возамо свуда са све дебелим насловима дародаваца. Уместо да имамо добар систем који ће нам сам омогућити и санитете и игле, и све оно што смо некад имали а сада немамо…

Advertisements
%d bloggers like this: