Успела седница – мач са две оштрице…

2 јуна 2017 од Иван Стефановић

Све док опозиција не схвати  да свако кокетирање са позицијом их дебело кошта сваки пут на изборима ми нећемо имати опцију за гласање. Јуче је коначно одржана седница скупштине општине Косјерић. Оно што је шокантно да Љајићи нису добили туристичку организацију већ опозиција. Снежана Јоксимовић је поново руководеће лице ТОК-а и то уз подршку од 21 одборника. Дакле, подржана је од владајуће а и опозиционе одборничке групе. Остаје гомила упитника шта, како и што. Верујем да ће у блиској будућности бити пуно ШКШ ( шта-како-што). Оно што знам за себе је да не бих пристао да будем ни вршилац дужности зарезивача оловака под овом влашћу али сви смо ми различити у виђењима.

Кокетирање опозиције са позицијом доводи до питања: “ Кога смо ми бре гласали“?

Мени лично сада је све јасно и заиста размишљам да више не излазим на изборе. Коме дати глас?  Ко је опозиција? Ко је позиција? Ко је ко у овој политичкој сцени?

Кад смо већ код сцене, онда би било најбоље да позиција прихвати од опозиције најбоље кадрове па нек се уједине најбољи и нек воде власт. Шта има да се делимо на ове и оне. Каква је више сврха политичких опција кад се све своди на трговину и личне интересе. Опозиција је јуче показала компромис и изложила себе осуди јавности. Вешти шаховски потези довели су до мат позиције да једни и други буду надиграни а само једно лице победник. Лично честитам на врхунској игри коју можемо назвати “ Косјерско пролеће “.  Нисам лицемеран, искрено сам задивљен вештином умећа ратовања. Треба имати нерава за то и још једном да кажем, скидам капу…

Опозиција је довела себе до врло незгодне ситуације. Али не сва. За сада праву опозицију чини група грађана Милан Стаматовић или тачније и реалније речено, екипа Жељка Продановића. Што се тиче коалиције ДС-СПО-ЛДП мислим да ће у неком тренутку неки зажалити што су заједно. Опозиција се мора потпуно реформисати и порадити на кадровима. Кокетатори да се просто склоне из опозиционих редова иначе нећемо видети разлику владајућих и опозиционих политичара.

Постављам опозицији питање: “ Шта има још од изненађења“? Дуго сте преговарали са овима и онима. Народ не зна неке ствари, али има оних који знају одавно пуно тога драге наше кокете 😉

П.С. Опозицији саветујем да се више не подсмева позицији. Онај дан када је прсла седница опозиција умире од смеха. Сутрадан иста та опозиција даје легитимитет позицији саучествујући у доношењу кадровске политике заједничким гласањем. То се тако не ради ако мислите да народ почне да вас цени.

Advertisements
%d bloggers like this: