Какав народ таква власт…

Косјерић је мала општина са прелепом природом, лепом историјом коју је садашње време изгазило неславним људима или скоројевићима. Временом смо изгубили харизматичне људе, неке је Бог узео, неке смо ми склонили својим ситним пакостима. Ко год сада покрене причу општег добра за њега се нађу разне мане и приче које ће да га дискредитују само да би они који су спорни наставили да живе паразитски о државном трошку.

Нема дана а да не сретнем људе који ми говоре да им је мука од свих странака. Чињенице говоре да су овде странке повезане као црева родбинским поставкама, кумовским везама и сличним блискостима. Нема странке која нема свог играча у некој странци. Политичка сцена општине Косјерић је оронула прича са трулим даскама позорнице где сви лоше глуме поштењачине.

Погледајмо садашњу ситуацију у нашој општини. Кадровска политика владајуће коалиције СНС-а је врло дегутантна. Може им се! Нестручни функционери, измишљене функције саветника и заменика, именовања директора који ће за узврат запослити одређене људе из владајуће коалиције. Дрско себе удомљавају, безобразно одбрусе на свако незгодно питање. Имају вас гласаче чијим гласовима се зајебавају. Дође вама пред изборе пар ликова па вам испричају приче како ће овако и онако. А ви сваки пут наседнете на исту лаж. Мени је најсмешнији предизборни програм ових Вулинових пајсера како ће они да се залажу да се врати Радио Косјерић. И значи ја сам требао да потрчим и да се борим за ову странку. Прво, од тога нема ништа, друго, нису написали како би то реализовали, а треће, они се разумеју у медије ко баба Симана у нанотехнологију. Нико вам конкретно није рекао како ће да оствари обећања на флајерима. Али ето ви сте гласали за списак жеља а не за озбиљне приче. До душе, озбиљних прича није ни било…

Шта мислите колико ће бити нових радних места ускоро у нашим предузећима? Елан је мучени препун, али ту је ТОК, ту је Топлана, ту је општинска управа…

Они ће себе удомити јер су лепили плакате, развозили вас за изборе. Ви од тога немате ништа а и 2000 динара сте потрошили продајом гласа. Да не причам да сте појели Вулинове пакете од сардине, нареска, зејтина, брашна. Е сада ће они да примају плате а ви чекајте нове изборе да ућарите две црвене или кесу јефтине хране из робне резерве.

Ова општина нема будућност јер њу су појели политичари који су се бавили приватним могућностима да уновче функције за сопствени бизнис. И то је тако било вазда. Среди посао рођаку, снаји, куми, шурњави, ово, оно и тако мало по мало Косјерић дави се у сопственом блату које сам прави у каљузи моралних медиокритета.

Бирате геаке, нећете културне људе, нећете овог, нећете оног ал’ оћете оне који вас упорно зајебавају као последње будале. И шта сад?

Ништа! Гледајте како себе запошљавају, како се удомљавају, како се данима договарају ко ће где да се смести. И они ће лепо да живе, примају плате, дневнице а ви ћете да радите ко марва која оде на одмор а онда вас газда врати јер неће да запосли нове раднике, већ ће вас да исцеди потпуно. Прихватили сте да вас јашу. Прихватате да радите без плате јер ако се побуните истераће вас а онда нећете примити оних пет неисплаћених плата које вам закон гарантује. Дају вам по неку плату не би ли вам унели наду а ви и даље настављате агонију неизвесности. Све сте прихватили оно што је лоше по вас а и даље подржавате на гласању исте те људе који вам загорчавају живот.

Где је достојанство? Где је живот? Где је разонода? Где је све оно што сте некад имали а сада немате? Ви сте ти који то гласате, ви на дан избора заокружите наставак агоније. Кукате на систем а никако да га промените јер се нечег плашите.

Косјерић је предивно место али превише добрих људи је отишло и ућуткано. Док се ви бавите небулозним стварима, они завршавају свој посао. А шташ’ какав народ, таква власт…

Advertisements