Тенде(р)циозни канцелари

2 авг 2017 од Иван Стефановић

Играју се клинци у једној улици и један дечакчић рече: “ Кад порастем бићу канцелар “. Смејем се кришом јер дете је то тако рекло искрено да ми је било јако симпатично. Данас бити канцелар је модерна појава. Канцелар је особа која ради у канцеларији. До канцелара се долази преко партијске књижице, зато се канцеларијски посао шири као канцер по државном систему и метастазира у измишљена радна места попут саветника, помоћника и сл.

Ево у Косјерићу имамо канцелара пун кофер не онај Ивице Дачића, то је друга нека прича. Мада се увек деси неки намештен послић за коферче пуно пара. Власт у Косјерићу је реч тендециозан претворила у тендерциозан. Тендециозно су кренули са тендерима који су се претворили у тендерциозност. Канцелар који је био тендерциозан више није председник општине али је одборник испред СНС-а фабрике канцелара. Тендеризам најбоље успева у ванредним ситуацијама. Али овој новој власти ко у инат завладала суша, ма ни земљотресшчић да дрмне. Али зато дрмају афере како су се некад радили тендери.

Канцелари седе у климатизованим канцеларијама док народ клима и богета на сушу. Сад вам ваља Милијанче Стојанче како оно народ прича да је он ветровњак. Ал’ ко је луд на врућину да носи ветровку 😉

Да ли вам недостају кукања на претходну власт коју је куварев хор певао по свим сокацима и медијима? Можда би ови сад кукали на претходне али им је незгодно јер су претходни заправо они сами.

И тако они љуљају своју децу и тепајући им говоре: “ Пајки благо мајки, кад појастес татко ће да ти среди преко странке да биднеш канцелар “…

 

Advertisements
%d bloggers like this: