Косјерић који нестаје…

15 авг 2017 од Иван Стефановић

Пишу медији да је Косјерић у задњих пет година изгубио преко хиљаду становника. Неки су отишли за бољим могућностима а неки су преминули. Није тајна да су читаве породице просто отишле из Косјерића. У скоро свакој улици можете наићи на празне куће које полако самоћа претвара у коров. Губитак посла, никакве могућности просто људе натера да окрену леђа овој општини.

Kosjeric - photo by Ivan Stefanovic

Фото: Иван Стефановић

Не могу сви код Кепа себе удомити ни у Елкок а ни у хладњачу. Цементара је позната по томе да избегава запошљавање људи из Косјерића. То је као нека јавна тајна 😉 Па су ту партијска запошљавања и уцене. Нема свако флексибилну кичму да се сагиње и проси гласове да би сачувао посао. Искрено речено и сам сам на граници одлуке да спакујем ранац и одем. Овде просто нема више живота да се не лажемо…

Не може ни свако посадити малину и очекивати богатство. Немамо сви имања и село. Ако је поента да се масовно иде у надницу онда је то алармантна ситуација да смо се приближили опако сиромаштву.

Шта чини власт у Косјерићу?

Веровали или не али када реално сагледате шта власт ради, закључак је један “ СЕБИЧЛУК “. Они су прво удомили функционере због коалиционог договора. Измислили су саветнике и помоћнике што је бесмислица. Онда су позапошљавали своје супруге и шурњаве. Онда су почели да деле међусобно разне послове. Да не причамо о намештеним тендерима. Из дана у дан освањавају натписи “ издаје се локал “.

Власт нема визију, нема план, нема ни намеру да спашава привреду општине Косјерић. Нема ко то да смисли, нема ко то да покрене јер су на власти неписмени билмези који су стицајем околности ( читај популарност Вучића ) домогли се функција. Из дана у дан све је више људи који једноставно оду. А да не причамо колико се повећала смртност становништва. То сигурно није од лагодног живота у Косјерићу. Стрес и брига сатиру народ.

То што напомињу да је преко 1000 људи за пет година отишло одавде ја сам убеђен да је цифра далеко већа. Што се тиче незапослености, и ту цифре нису реалне. Има ту незапослених више јер пуно нас а први ја  не одлази на онај бесмислени Биро за незапослене. Тај Биро треба да се пресели у СНС.

Собзиром да је ово лето било неповољно за село тек ће да буде наступајућих проблема. Коме ће мучени народ да се обрати за помоћ? Овим папцима неспособним на власти? Па то је више жалосно него смешно.

Шта је трагедија?

Трагично је то да они седе у фотељама не схватајући одговорност према свом становништву. Њима је то нека врста игре у којој добијају плату. Косјерић је у рукама незналица. Разлика између старог председника Стојанића и овог новог Ђокића је у томе да овај нови ћути и не бламира се. Способност обоице је идентична. Окружење око њих је срамотно. Одборници који представљају власт су стубови срама, незнања и лицемерства. Одборници сносе највећу одговорност. Они су ти који могу да управљају влашћу и да спречавају разна срања. Али не! То су муле које дижу рукице и гласају све без и мало размишљања да ли то има последице. То су навијачи партијских дресова који не схватају да ово није јебена игра већ стварни живот.

Мандат ове власти је настављен, верујем ако остану до његовог краја да ће Косјерић имати за тај период мање 5000 становника…

Advertisements
%d bloggers like this: