Спомен првој партизанској чети у Косјерићу…

17 авг 2017 од Иван Стефановић

Одржао се спомен првој партизанској чети у Косјерићу. Иначе Косјерски крај је познат као четнички. Али победници држе говоре и кроје историју. Победници су уједно и уништили Југославију из похлепних разлога, па су се почетком деведесетих трансформисали у националисте широм наше СФРЈ. Комунисти су се трансформисали у СПС – ЈУЛ из те две гране настали су ПУПС-овци, Вулиновци, ови и они и вазда неки исти под новим називима.

На почетку се обраћа скојевац у пензији. Има таквих који упорно на Буковима говоре да су стрељани били партизани, а ми потомци упорно тврдимо да нису и да комунисти лажу као пси! И знамо како је дошло до стрељања на Буковима. Баш због јебених партизана који су уцмекали немца и узели му чизме и оставили га на путу, а одмазда је била да за једног немачког војника биће убијено 100 срба или житеља тог места. То је та доктрина партизана била. Али о томе нећете читати нигде јер тамо где пишу победници је све идеално. Пратизани су убијали партизана ако је без питања убрао шљиву нечију. Их колико тих примера има у лектирама. Али после су узимали читаве шљивике и имања у име народа. Побили су комунисти недужних домаћина и све оне који су им сметали. То је била та црвена правда. Што се распала Југославија, па отето проклето! На крви се стварало вештачко братство и јединство.

Прва партизанска чета дочекала да јој поред споменика зборе политичари и ваћароши. Говори који неодољиво подсећају на радикале деведесетих са примесама социјалиста. То вам је као чорба. Туриш из деведесетих Вучића, Вулина, Аркана, Марка и мало посолиш са четницима из партизанских филмова. Мало прокуваш, мало измешаш и  ето ти модерне демократије у Србији.

На почетку говора скојевац у пензији као да није схватио да је Валтер био Бата Живојиновић, а да је партизанску ескадрилу глумио млади Радашин јер село је горело а баба се чешљала док је њеног Милојка напалио говор комесара и он оде у партизане. Знате ли да је у то доба причано да у Русији расте кромпир ко лубеница. Бем ти труње имали су и они Информер. И ето како су се мобилизовали напредњаци, овај, партизани 😉

karikatura

Данас родољубиве говоре над жртвама држе они који су симбол пропале идеологије. Јел вам ко јавио да је Тито пуцао на Србе када је био у Аустријској војсци? Није, ко што није Вучић био код Клинтона и Хилари. Ви родољуби један дан плачете над судбином свог народа који је губио живот од стране силе, а сутрадан сте у аутобусима да у Арени аплаудирате Шредеру. Ви сте гомила лицемера који подржавају политику оних који нам уништавају Србију о којој ви тако надахнуто говорите поред споменика.  Млада партизанка у зрелим годинама не знам да ли је свесна да исте говоре прича поред сваког споменика. Мале корекције али са истим клишеима постану мало досадни.

У сваком случају, народу је више мука од ваших говора. Југославије више нема и неће је бити. Тито је умро и обавио је свој задатак који смо ми после крваво платили. Вазда сте народ ложили да је Запад труо, да стране силе оће да нас сатру а ви навелико примате их за саветнике и продајете им државну имовину. Тито је ложио народ на комунизам а стварао је Југославију на Америчким доларима. Не то није истина реће партизани, ко што није истина да се у напредњачкој власти запошљавају страначки људи. То је та иста повамирена филозофија.

Пустите да народ оплакује своје жртве без вас који само сметате и каљате нечија уверења која су тада била исправна ма колико погрешна. Ти људи су веровали у своју идеологију и гинули су за њу. Ви вашу идеологију мењате од избора до избора и срамота је да им ви држите говоре…

 

Advertisements
%d bloggers like this: